Op 18 augustus, maar dan in 1979, kwam Judy Tzuke binnen in de Nationale Hitparade met ‘Stay with me till dawn’. Het nummer schreef ze samen met Mike Paxman. Ik was niet de enige, die het een prachtig nummer vond: Frits Spits benoemde ‘Stay with me till dawn’ ook tot Steunplaat. Tzuke stamt af van een Poolse familie die in de roaring twenties naar Engeland kwam en daar de naam Myers aannam. Haar vader Sefton Myers was onder meer manager van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice, toen die bezig waren met het schrijven van Jesus Christ Superstar.

Toen Judie haar zangcarrière begon, greep ze terug naar de oude familienaam Tzuke. Ze begon op 15-jarige leeftijd als zangeres binnen het folkcircuit, maar bleef onbekend totdat ze in 1975 Mike Paxman ontmoette. (Hij is ook bekend van zijn werk met Status Quo).  Ze kregen een platencontract en vervolgens voegde Paul Muggleton zich bij hen. Het trio bracht onder de naam Tzuke and Paxo singles uit, maar zonder succes.

Maar dat succes kwam, nadat het trio de overstap kon maken naar het label Rocket Records van Elton John. In 1978 volgde de eerste single ‘For you’, die kwam nog uit onder de naam Tzuke and Paxo. De volgende single ‘Stay with me till dawn’ verscheen onder haar eigen naam. Paxman speelde nog wel in haar band.  In Engeland werd het een behoorlijke hit, zo niet in Nederland. De single behaalde slechts 1 week een notering op nummer 50 in de Nationale Hitparade.

 
Translate »
Share This