Op 12 april 1975 ging de Alarmschijf van de Stichting Nederlandse Top Veertig naar ‘Ik ben blij dat ik je niet vergeten ben’ van Joost Nuissl.  Hij schreef het liedje voor zijn LP ‘Ja, nee en samen’.  Joost pende het nummer in de tijd dat hij in het Limburgse Broekhuizenvorst woonde. Daar vroeg hij de plaatselijke harmonie Vorster Kapel om hem te begeleiden. Het arrangement is van Nard Reijnders uit, jawel: Broekhuizenvorst.   Vervolgens nam het dameskoor Broekhuizenvorst de achtergrondzang voor haar rekening. ‘Ik ben blij dat ik je niet vergeten ben’ bereikte de 7e plaats in de Veronica Top Veertig. Het bleef jammer genoeg bij deze ene hit voor de zanger met zijn warme stem.

Joost Nuissl kwam voort uit de stal van Herman van Veen, vandaar dat op het platenlabel van Polydor HH werd afgedrukt (Harlekijn). Op de b-kant van de single, ‘De danseres, de pastoor, de kondukteur en ik’’  is Harry Sacksioni te horen, ook uit de club rond Herman van Veen.

 
Translate »
Share This