• Twitter
  • Facebook

Op je tachtigste verwacht je geen hit meer te kunnen scoren, maar het lijkt er op dat Joop Hazes daar een uitzondering op is. Zijn single heet ‘Mijn broertje’, dat geschreven werd door Co van Rooijen. En: wat lijkt zijn stem op die van André! Joop Hazes zingt over de moeilijke jeugd van zijn broertje Andre Hazes. Hoe hij op zijn vijftiende het ouderlijk huis verliet, “waar alles draaide om drank en geld”. Zijn leven was niet altijd glamour, maar een harde strijd. Want: ‘Die man was helemaal opgebrand’.

Joop bezingt hoe André doorbrak als zanger, maar dat zijn leven in de schijnwerpers niet alleen maar rozengeur en maneschijn was. “Hij werd beroemd, maar raakte heel veel kwijt.” Dat kwam volgens Joop niet in de laatste plaats door de mensen om de volkszanger heen. “Elke vrouw die wilde met hem trouwen. Hij had geld en aanzien, was vaak op tv. Maar zijn laatste jaren moest hij dat berouwen.”

Rachel Hazes blijft niet onbenoemd in het nummer: “Hij werd leeggetrokken, daar zat zij niet mee”, zegt alles over hoe Joop denkt over haar. “Die zin over Rachel en leegtrekken gaat niet zozeer over geld, maar over het feit dat hij werd uitgemolken door alles en iedereen”, aldus Co van Raaijen tegenover het AD. “Die man was helemaal opgebrand, dat kon je van mijlenver zien. Hij viel al om als je ‘m een duwtje gaf, maar Rachel greep niet in. Ze liet het gebeuren.”  Joop Hazes heeft ‘Mijn Broertje’ opgenomen als aandenken voor zijn kinderen.

 
Translate »
Share This