Op 7 mei 2001 overlijdt John Woodhouse. Hij werd niet alleen een internationaal succesvol accordeonist (in 1937 wordt hij wereldkampioen accordeon spelen), maar was ook een verdienstelijk componist. En toch is er geen enkel landelijke radiozender, die zijn muziek draait.

Hij verwierf naast ‘Koffie, koffie, lekker bakkie koffie’ voor Rita Corita faam met het schrijven van liedjes. Hij won drie keer als componist het Nationale Songfestival met ‘Speeldoos’ (1963, vertolkt door Annie Palmen), ‘Het is genoeg’ (1965, vertolkt door Conny Vandenbos) en ‘Ringdingeding’ (1967, vertolkt door Thérèse Steinmetz).

In 1967 had hij zelf een grote Top 40 hit met “Melodia”, een instrumentale versie van “Hörst du mein heimliches rufen” gespeeld op de “Magic Accordeon”, een elektronische accordeon waaruit het geluid van een elektrisch orgel kwam. Het nummer bereikte de 3e plaats. Een aantal kleinere hits volgde. Grote bekendheid verwierf hij met het tv-programma Woodhouse in Wenen van de TROS.

In 1973 was Woodhouse gastmuzikant bij Ruud Bos op de soundtrack van de film Naakt over de schutting. Zijn accordeonspel is te horen tijdens de openingstitels en in nog een paar andere muziekfragmenten in de film. In 1975 werkte John Woodhouse mee aan de film Rooie Sien. John krijgt gedurende zijn carrière niet minder dan dertig gouden en platina platen. In 1981 stopt hij met optreden. John Woodhouse is 78 jaar geworden.

 

 

 
Translate »
Share This