John Spencer brengt haar naar huis vannacht. Rock ’n Roll mee met deze nieuwe versie van ‘Jozefien’. Hij gaat al heel wat jaartjes mee in de muziek business. Zo schreef hij samen met Henny Vrienten het liedje ‘Call It Love’, dat in België de top tien haalt. Spencer krijgt daarna een contract aangeboden bij de grote platenmaatschappij Phonogram.

Na een conflict bij Phonogram vertrekt Spencer in 1980 naar platenlabel Telstar. Hier neemt hij de plaat Songs For A Rainy Day op. Deze flopt, maar Spencer geeft het niet op. Met gespaard geld en zijn opgebouwde knowhow gaat hij zich toeleggen op productie- en componeerwerk. Voor de Nederlandse zanger Nick MacKenzie schrijft en produceert hij het nummer ‘Hello, good morning’ en de gelijknamige elpee.

In 1983 scoort hij driemaal met covers: ‘Steelgitaar en een glaasje wijn’ (Paul Anka), ‘Johnny vergeet me niet’ (John Leyton) en ‘Lana’.(Roy Orbison). Ook zijn nieuwe single ‘Jozefien’ is een cover: origineel is het nummer ‘Yes Tonight Josephine’ van Johnnie Ray.

 

 

 
Translate »
Share This