• Twitter
  • Facebook
Foto: Eric Chan, Wikipedia

Vandaag viert John Mayer zijn 45e verjaardag.  Gefeliciteerd! De Amerikaanse singer-songwriter begon zijn muziekcarrière na het afbreken van zijn studie op het Berklee College of Music.  Als kind raakte hij geïnspireerd door de gitaar dankzij het zien van een gitaaroptreden van Michael J. Fox als Marty McFly in Back to the Future. Zijn uitvoering van ‘Johnny be good’ (van Chuck Berry) maakte een verpletterende indruk op Mayer.

Hij verhuisde naar Atlanta, waar hij zijn talent doorontwikkelde en naam begon te maken.  Hij speelde er solo in de clubs in Atlanta en speelde vervolgens ook op het Southwest festival in Austin in Texas. Daar werd hij gespot door scouts. Hij tekende bij Columbia Records en een jaar later lag het album ‘Room For Squares’ in de schappen.

Die verkocht goed, net als de opvolger ’ Heavier Things’. In 2003 won hij tijdens de Grammy Awards de prijs voor de “Best Male Pop Vocal Performance” voor “Your Body Is a Wonderland”. In 2005 won de zanger weer een Grammy! Ditmaal voor ‘Daughters; , die won in de categorie ‘Song Of The Year’. In 2006 werd Mayer voor niet minder dan 5 Grammy`s genomineerd. Mayer won er uiteindelijk twee: “Best Pop Song with Vocal” voor “Waiting on the World to Change” en “Best Pop Album” voor ‘Continuum’. Zijn laatste hit is het nummer ‘Carry Me Away’, hoewel zijn ‘New Light’ uit 2018 nog altijd succesvol is bij de internationale streamingsdiensten. 

Begin dit jaar kwam Mayer nog on het nieuws vanwege zijn breuk met platenmaatschappij Columbia Records.  Hij  was daar maar liefst 21 jaar actief en maakte met het label acht studioalbums. Het laatste album dat hij met dit label maakte was ‘Sob rock’ (2021), met o.a. de succesvolle singles ‘Last train home’ en ‘Shot in the dark’.  John Mayer verkocht tot op heden wereldwijd ruim 20 miljoen albums.

 
Translate »
Share This