• Twitter
  • Facebook

Foto : Warner Brother Records (Wikipedia)

Zojuist is bekend gemaakt, dat Jim Seals is overleden. Hij maakte deel uit van het softrock duo Seals & Crofts, die in de jaren zeventig vooral in Amerika erg populair waren. Ze braken als duo door in 1972 in Amerika met het nummer ‘Summer breeze’, de titelsong van hun 2e LP. Het nummer leverde hen een gouden plaat op.  Jim Seals en Darrell Crofts maakten al muziek midden jaren 50 in Texas bij verschillende formaties, voordat ze in 1958 bij de band The Champs kwamen, die net een grote hit hadden met ‘Tequila’. Deze band werd echter in 1966 ontbonden. Crofts ging terug naar Texas en Seals formeerde de band The Dawnbreakers, die echter geen successen kon boeken.

Begin jaren 70 vormden ze weer een duo en in de herfst van 1972 hadden ze ditmaal meer succes, want ‘Summer Breeze’ sloeg aan! Het nummer bereikte de 6e plaats in de Billboard Hot 100. Twee jaar later hadden ook The Isley Brothers er veel succes mee.  In Nederland scoorden Seals & Crofts geen hit met ‘Summer breeze’, maar intussen is het nummer wel uitgegroeid tot een echte radio classic. Er volgden diverse Amerikaanse hits, waarvan ‘Diamond Girl’, ‘Takin’ it easy’ en ‘I`ll Play For You’ in Nederland de Tipparade haalden. Eind jaren zeventig raakten ze hun platencontract kwijt bij Warner Bros.  In 2003 kwamen beiden weer samen voor een comeback en brachten ze na meer dan 20 jaar een nieuw album uit. Jim Seals is 80 jaar geworden.

Ook speelde Jim in de 2000’s samen met zijn broer Dan als het duo Seals & Seals. Dan Seals maakte deel uit van een ander bekend duo: England Dan & John Ford Coley.

 
Translate »
Share This