4 oktober is een bijzondere dag. Het is vandaag niet alleen dierendag, maar vele artiesten zijn jarig. Zo ook Jenny Arean. Zij blaast vandaag 79 kaarsjes uit. Zij begon haar carrière als hulp in de huishouding.  Maar niet voor lang. Begin 1960 kwam ze bij het ABC-cabaret van Wim Kan en Corry Vonk. Op advies van Vonk veranderde ze haar naam in Jenny Arean.  In de jaren zestig speelde ze de hoofdrol in populaire televisiemusicals (NCRV) “Er valt een ster” (1963) en “Vadertje Langbeen” (1964).

In de jaren zeventig werkte ze aan verschillende musicals mee: onder meer En nu naar bed (1971) van Annie M.G. Schmidt en speelde ze de hoofdrol in Het meisje met de blauwe hoed (1972), een televisiebewerking van het gelijknamige boek van Johan Fabricius.  Ook Andre van Duin had een rol in deze populaire serie.  Daarnaast deed ze in 1975 een cabaretprogramma ‘Scherts, satire, songs en ander snoepgoed’ met o.a. Robert Long en Dimitri Frenkel Frank.

In 1977 had ze een hit in de Nederlandse Top Veertig met ‘Vluchten kan niet meer’, een prachtig duet met Frans Halsema.  ‘Vluchten kan niet meer’ was afkomstig uit de musical En nu naar bed. Hoewel het geen grote hit werd, blijft het lied onverminderd populair en staat het elk jaar in de Top 2000 van NPO Radio 2.  Een ander bekend lied uit deze muzical is ‘Was dat nou alles?’. Tussen 2006 en 2015 had Jenny een belangrijke rol in de populaire TV bewerking ‘’t Schaep met de vijf pooten’.

 
Translate »
Share This