Vandaag viert Jennifer Warnes haar 72e verjaardag. De Amerikaanse zangeres kreeg al op zevenjarige leeftijd haar eerste platencontract aangeboden, wat door haar vader werd afgewezen. Op negenjarige leeftijd maakte ze alsnog haar debuut als professioneel zangeresje. Toch duurde het tot 1968, voor ze haar eerste LP uitbracht. In 1970 ontmoette ze Leonard Cohen. Later zou ze als achtergrondzangeres met hem toeren in Europa. In 1986 bracht Warnes een album uit met songs van Leonard Cohen.

Eind jaren 70, begin jaren 80 scoorde Warnes meerdere hits in Amerika. In 1980 won haar uitvoering van It Goes Like It Goes op de soundtrack voor de film Norma Rae een Oscar voor beste originele nummer. In 1983 zong ze samen met Joe Cocker het nummer ‘Up where we belong’, behorend bij de soundtrack van de film An officer and a gentleman. In Nederland kwam dit nummer niet verder dan de tipparade, maar in de Verenigde Staten werd het een nummer 1-hit. Voor dit nummer ontving ze een Grammy Award en een Golden Globe Award. Het nummer won ook een Oscar.

In 1988 scoorde ze een wereldwijde nummer 1-hit (onder meer in Amerika en Nederland) met het nummer (I’ve Had) ‘The Time of My Life’, een duet met Bill Medley voor de soundtrack van de film Dirty Dancing met Patrick Swayze en Jennifer Grey in de hoofdrollen. Voor dit nummer ontving ze een Grammy Award. Ook dit nummer won een Oscar. Jennifer Warnes is vers toegevoegd op de playlist Flashback.

 

 

 
Translate »
Share This