Vandaag viert Jennifer Lopez haar verjaardag. Een hele bijzondere , want JLo blaast 50 kaarsjes uit. Lopez’ ouders, een computermonteur en een peuterleidster, kwamen uit Puerto Rico. Ze verhuisden samen naar de Bronx in New York. De twee kregen samen drie dochters. Haar moeder draaide thuis vaak salsa- en latinmuziek. Ze moedigde Jennifer aan danslessen te nemen.

Lopez financierde op haar 16e zelf haar dans- en zanglessen en stopte met de middelbare school. Ze werkte eerst nog bij een advocatenkantoor waar ze succesvol was, maar ging na haar werk vaker naar haar zang/dans/acteerlessen. Dat liep aardig uit de klauwen volgens moeder, omdat ze haar werk verwaarloosde en vaker ’s nachts op pad was om in nachtclubs te dansen. Uiteindelijk wezen ouders haar het huis uit.

Lopez kreeg door het vele werk in dansclubs aanbiedingen om in muziekvideo’s als achtergronddanseres te spelen, onder andere in een clip van MC Hammer. Ze kreeg rollen aangeboden in sitcoms zoals South Central en Hotel Malibu. Haar carrière maakte een sprong toen ze in 1993 door Janet Jackson als achtergronddanseres gevraagd werd in haar videoclip ‘That’s the Way Love Goes’.

Zes jaar later brak ze zelf door als zangeres. Met ‘If You Had My Love’ behaalde ze in het voorjaar van 1999 de eerste plaats met dit nummer in de Top 40. In 2001 scoorde ze nogmaals op nummer 1, ditmaal met ‘Love Don`t Cost A Thing’. In totaal wist JLo vijftien top tien hits op haar naam te brengen.

 

 

 
Translate »
Share This