Op 2 oktober brengt de Utrechtse band JASON WATERFALLS de nieuwe single GUNS x MONEY uit, een duidelijke verwijzing naar de onrustige periode waar we nog midden in zitten.  Voor JASON WATERFALLS viel de start van de lockdown samen met de lang geplande EP release van PILLARS. De EP kwam toch uit, maar de release show in de EKKO is uitgesteld naar februari 2021.

Bassist Bas: “Dat was natuurlijk een teleurstelling, maar we hadden geen andere keuze. We hebben toen gelijk besloten dat we nieuw materiaal moesten hebben voor de show.” Heftige protesten in binnen- en buitenland, de wereldwijde coronamaatregelen en de rol van de politiek vormden een niet te negeren inspiratiebron voor de nieuwe track van de band. Naar eigen zeggen hun “meest politieke nummer tot nu toe”.  

Frontman Thijs licht toe: “Het is vooral een oproep om na te denken, zelfkritisch te zijn en vooral te beseffen wat het gewicht van je woorden en dan met name het verdraaien ervan kan zijn.” De nieuwe single volgt o.a. op ‘Push’, eerder dit jaar uitgebracht.

 
Translate »
Share This