Na aanleiding van zijn boek ‘O Ja!’, waarin Jan Rot herinneringen ophaalt aan de jaren negentig, lanceert de 61-jarige zanger/componist/tekstdichter de single ‘Fakkel In De Wind’. Het nummer is gebaseerd op…..ja, je dacht het al: ‘Candle In The Wind’ van Elton John. In 1997 verscheen het nummer van Elton voor de tweede keer.

Aanvankelijk was het een ode aan Norma Jean, oftewel Marilyn Monroe, maar na de plotselinge dood van Lady Di maakte Bernie Taupin een nieuwe tekst op het nummer, dat Elton John op de begrafenis mocht zingen. Het werd de meest verkochte single ooit. Jan Rot over zijn versie:

“Op de O ja!-cd heb ik ’m vertaald als Fakkel in de wind, want een kaarsje is toch een minder knallend woord dan candle en het woord kandelaar heeft een lettergreep te veel. En bij mij gaat het lied niet meer over England’s Rose, maar over de schok die door ons land ging bij de dood van Antonie Kamerling, veel later. Lieve Antonie, die wij najaar 1990 massaal leerden kennen als Peter Kelder in de eerste Hollandse dagsoap GTST.”

 

 

 
Translate »
Share This