Vandaag openen we wederom de Kluis van de Flops, waar we vandaag een singel van de vorig jaar overleden Jan Rot plaatsen. Het gaat om ‘Counting sheep’, een nummer dat hij zelf schreef voor het album ‘Single’.   Zijn eerste muzikale voetstappen zette Jan Rot in maart 1976, toen hij toetsenist werd van Bluesgroep Drenthe uit Hollandscheveld. Twee jaar later vervolgde hij zijn muzikale carrière als zanger, frontman en liedjesschrijver van zijn bands Streetbeats en Ratata.

In 1982 besloot hij solo verder te gaan. Met een op vroege popliedjes geënt ‘novelty’-repertoire bracht hij de LP ‘Single’ uit. De titel sloeg, behalve op zijn status als soloartiest, op Rots overtuiging dat elk nummer op de elpee in principe een hitsingle moest kunnen zijn. De van het album getrokken single ‘Counting Sheep’ leek die ambitie waar te gaan maken.

Tegenover De Stem vertelde Jan Rot in 2012: “Counting Sheep stond destijds twee weken achtereen op nummer twee in de Tipparade”, vertelt de in Ossendrecht woonachtige Jan Rot. “En ik wachtte vol spanning of het de Top-40 binnen zou komen. Maar dat gebeurde niet.”  En dan, relativerend: “Maar ach, je kunt in plaats van die Top-40 ook naar de Mega Top-50 kijken en daar stond de plaat een week of zeven in. Een behoorlijk hitje, hoor.”

 
Translate »
Share This