Vandaag viert Jack Veerman zijn 65e verjaardag. Gefeliciteerd, Jack! Hij komt uit een muzikaal gezin. Alle dertien kinderen leerden van hun vader een muziekinstrument bespelen en een aantal speelden in bandjes. Jack startte in 1969 zijn muzikale loopbaan in de band Alles. Zijn doorbraak kwam in 1974, toen hij gevraagd werd als drummer voor de band BZN. Hij nam de plaats in van Jan Keizer, die toen de nieuwe zanger van de band werd, die beroemd werd met zijn palingsound. Het was een term, die bedacht was door Willem van Kooten, alias Joost den Draaijer.

Behalve in Nederland was BZN ook populair in België, Duitsland, Roemenië en Zuid Afrika. In het laatstgenoemde land vergaarde BZN niet minder dan 9 platina platen. BZN bestond al vanaf 1966 en koos aanvankelijk voor rock. Omdat het grote succes uitbleef veranderde BZN van sound. Zanger en medeoprichter Jan Veerman paste niet meer in deze stijl en moest noodgedwongen de groep verlaten.

Met “Mon Amour”(1976) bleek de wisseling van muziekstijl een gouden greep. Het nummer bereikte de 1e plaats van de Top 40 en was het begin van een omvangrijke carrière. “Sevilla”. “Marching On” en “pearly Dumm” zijn enkele van hun grote successen. In 2007 stopte BZN en startte Jack samen met Linda Schilder de Mon Amour Band. Met deze groep borduurde Veerman door op het succes van BZN, maar het resulteerde niet meer in het scoren van hits. Vorig jaar werd The Mon Amour Band opgeheven.

 

 

 
Translate »
Share This