Op 6 oktober 1973 ging de Alarmschijf van Radio Veronica naar ‘I’m calling’ van Jack Jersey. De zanger, wiens echte naam Jack de Nijs was, schreef het nummer voor zijn LP ‘In the still of the night’. Het nummer was dan wel zijn debuutsingle als Jack Jersey, maar hij was al heel wat jaren actief in de muziek. Zijn muziekcarrière startte al in de vijftiger jaren van de vorige eeuw, toen hij deel uitmaakte het schoolorkest The Dixie Stampers. Zijn voorliefde voor Elvis Presley viel al op. In 1960 kwam zijn eerste solo plaatje uit: ‘Paulette’.

Een hit wordt het niet en Jack sluit zich in de sixties kortstondig bij diverse bandjes aan, zoals The Losers (1965-1967) Samen met Henk Voorheijen (speelde ook in de schoolband The Dixie Stampers) richt De Nijs de productiemaatschappij JR Productions op. In 1968 gaat Jack werken bij het platenlabel Phonogram als producer en tekstschrijver. Succes dient zich al snel aan. Hij schrijft onder andere de hits ‘Antoinette’ voor Leo de Hop en ‘Gina Lollobrigida’ voor Tony Bass.

Zijn producties voor Clover Leaf (Oh What A Day), Crown’s Clan (No Place For Our Minds) en nederpopklassieker ‘De Fles’ van Jan Boezeroen scoren in de Veronica Top Veertig  en zelf heeft hij succes met ‘Sofia Loren’. Als Jack Jersey breekt hij met zijn debuutsingle ‘I’m calling’ door. Het nummer, waarbij hij klinkt als de indo-rock versie van Elvis, wordt bij Veronica uitgeroepen tot Alarmschijf en wordt de eerste van vele hits.

 
Translate »
Share This