Ze stierf al jong in 2000 aan de gevolgen van aids, al wilde de familie aanvankelijk niet vertellen wat de oorzaak was. Die dag was het de tweede keer dat het land in een staat van shock en rouw verkeerde, want dertien jaar eerder overleefde Ofra Haza namelijk een vliegtuigongeluk.  Het duurde uren voordat ze werd gevonden door reddingswerkers.  Op 19 november 1957 werd ze geboren. De Israëlische popster groeide op in een sloppenwijk van Tel Aviv. Bezalel Aloni, die leiding gaf aan een zingende jeugdgroep, ontdekte haar als zangeres. Hij werd haar producer, huiscomponist en mentor tot zij vele jaren later in 1997 in het huwelijk trad.

Haar internationale debuut maakte Ofra Haza tijdens het Eurovisiesongfestival van 1983, met het nummer “Chai” (Leven) waarmee ze de tweede plaats wist te bereiken. In 1988 had Haza haar grootste internationale hit met het nummer “Im Nin’alu”. Ook boekte ze internationale successen met het nummer “ My love is for real” (met Paula Abdul) en zong ze voor de film The Prince of Egypt (1998). “Im Nin’alu” werd uitvoerig gesampled door Eric B. and Rakim, in het nummer “Paid In Full”.

Haza had altijd een ‘schoon’ imago gehad en koesterde haar imago. Haar huwelijk met een Israëlische zakenman in 1997 was een groot feest, maar ook het begin van het einde. Ofra`s echtgenoot bleek een drugsverslaving te hebben en overleed in 1999 aan een overdosis, maar hij leed ook aan aids. Hij werd er dan ook van beschuldigd haar besmet te hebben.  Haza zelf overleed in 2000 in het Tel Hashomer-ziekenhuis aan de gevolgen van aids. Een triest einde voor een zangeres in de bloei van haar leven.

 
Translate »
Share This