Claude sleept Hitzound Smash binnen met ‘Layla’

De nieuwe Hitzound Smash gaat deze week naar Claude. Met ‘Ladada (Mon dernier mot) scoorde Claude al een ongelofelijk grote hit in Nederland.  Dat Claude een blijvertje blijkt te zijn, hoor je direct aan ‘Layla’. Hoewel het nieuwe nummer een aantal herkenbare aspecten van ‘Ladada (Mon Dernier Mot)’ heeft, is ‘Layla’ weer een compleet unieke track met eigen catchy geluid.  Ook met deze song gaat Claude de Hitzound Top 40 bestormen. Deze lijst is vanaf nu te beluisteren op VandaagRadio en Altijd HitRadio, met Corné Wolfs. ‘Layla’ is bij de collega’s van 3FM trouwens uitgeroepen tot Megahit.

Meat Loaf – You Took The Words Right Out Of My Mouth (Alarmschijf 1979)

Credits: Christopher Simon, Wikipedia

Op 20 januari 1979 ging de Alarmschijf van de Stichting Nederlandse Top Veertig naar ‘You Took the Words Right Out of My Mouth (Hot Summer Night)’ van Meat Loaf.  Het nummer werd geschreven door Jim Steinman en stond op de LP ‘Bad out of hell’. Steinman is zelf ook te horen in het nummer op de gesproken opening dat aan het nummer voorafgaat. Voor de singleversie is dit er overigens uit geknipt. Meatloaf werkte al sinds 1972 samen met Jim Steinman aan het album ‘Bad out of hell’. Op deze plaat staat ook zijn grootste hit ‘Paradise By The Dashboard Light’, de voorloper van deze Aalarmschijf. Het album ging meer dan 43 miljoen keer over de toonbank en werd daarmee één van de best verkopende albums ooit.

‘You Took the Words Right Out of My Mouth’ was de eerste single van ‘Bat Out of Hell’.  Toen werd de single geen hit, maar na het succes van de twee volgende singles van het album, ‘Two Out of Three Ain’t Bad’ en vooral ‘Paradise by the Dashboard Light’, werd besloten om het in oktober 1978 opnieuw uit te brengen. In de Nederlandse Top Veertig behaalde Meatloaf de 3e plaats met dit nummer.

Guus Meeuwis – Voor Mijn Hart

Guus Meeuwis vindt het mooi geweest: volgend jaar stopt hij met zijn jaarlijkse concertreeks Groots met een zachte G in het Philips Stadion. Na 75 concerten is het klaar. “Je kunt stoppen omdat je er geen bal meer aan vindt of omdat je vindt dat het zo geweldig mooi geweest is. Dat laatste is het bij mij”, zei hij tegen het AD. Volgend jaar zal hij nog drie concerten geven. De intussen 51-jarige Guus wil ruimte maken voor nieuwe ideeën. Zoals voor zijn album ‘uit het hoofd’, dat op 19 mei verschijnt. Vandaag lanceert Meeuwis de eerste zelf geschreven single van de plaat: ‘Voor mijn hart’.

Nocturne – Secret Garden (ESF Noorwegen 1995)

Credits: PaddyNapper, Wikipedia

Dragon FM en Hitzound organiseren dit jaar een Eurovisie Top 40. Daarvoor hebben we jullie hulp nodig! Breng hier jouw stem uit op je favoriete Eurovisie nummers aller tijden. Dit mogen winnende acts zijn, maar ook acts die in de halve finale van het Songfestival bleven steken. Heb JIJ al gestemd? Dat kan op www.hitzound.com (linksboven, klik op envelopje) of op de FB pagina van Hitzound.

In 1995 nam Secret Garden namens Noorwegen deel aan het Eurovisie Songfestival met ’Nocturne’. Het 40e Songfestival vond plaats in het Ierse Dublin. De Noorse bijdrage ‘Nocturne’ was voor het grootste gedeelte instrumentaal, want het bevat slechts 24 Noorse woorden. De melodie van het lied werd verzorgd door een viool, gespeeld door het Ierse lid van het duo, Fionnuala Sherry. Op het songfestival werd de groep bijgestaan door de Noorse zangeres Gunnhild Tvinnereim, die voor de rest niets met de groep te maken had. Het nummer was geschreven door Rolf Løvland, pianist/ componist van Secret Garden.  In 1985 had hij het nummer ‘La det swinge’ geschreven, waarmee de Noorse Bobbysocks wonnen. Tien jaar later deed Secret Garden het opnieuw! Daarmee had Rolf twee winnende songfestival nummers op zijn naam gebracht. Zweden, dat op de 3e plaats eindigde, protesteerde tegen de uitslag omdat het nummer voor het grootste deel instrumentaal was.  De regels voor het Eurovisiesongfestival werden daarna veranderd zodat in het vervolg niet meer mocht aangetreden worden met zo weinig tekst.

Het eerste album van Secret Garden met ‘Nocturne’  was een internationaal succes en ging één miljoen keer over de toonbank.  Het behaalde platina in Noorwegen en Zuid-Korea en goud in Ierland, Hongkong en Nieuw-Zeeland. Secret Garden bereikte de 13e plaats in de Nederlandse Top Veertig.

Purple Disco Machine, Kungs – Substitution

2023 is goed begonnen voor Purple Disco Machine, want hij won de vorige maand een heuse Grammy Award voor zijn remix van Lizzo’s ‘About Damn Time’. Zal de Duitse DJ Tino Schmidt, die schuilgaat achter Purple Disco Machine, ook succesvol zijn met zijn nieuwe single? Alle kans, want voor ‘Substitution’ werkt hij samen met de succesvolle Kungs. Vorig jaar had Purple Disco Machine een grote internationale hit met ‘In the dark’, een samenwerking met Sophie and the Giants.

Hooverphonic – The Wrong Place (ESF België 2021)

Credits: Sony Music

Dragon FM en Hitzound organiseren dit jaar een Eurovisie Top 40. Daarvoor hebben we jullie hulp nodig! Breng hier jouw stem uit op je favoriete Eurovisie nummers aller tijden. Dit mogen winnende acts zijn, maar ook acts die in de halve finale van het Songfestival bleven steken. Heb JIJ al gestemd? Dat kan op www.hitzound.com (linksboven, klik op envelopje) of op de FB pagina van Hitzound.

Ditmaal gaan we terug naar 2021, als onze Zuiderburen Hooverphonic afvaardigen naar Rotterdam met ‘The wrong place’. Hooverphonic was een jaar eerder ook al verkozen om voor België deel te nemen aan het Eurovisie Songfestival. Met een ander nummer, namelijk ‘Release me’. In 2020 werd het festival echter afgeblazen vanwege de corona pandemie. De samenstelling van Hooverphonic veranderde echter in november 2020. Raymond en Alex gaan opnieuw in zee met gewezen frontzangeres Geike Arneart. Zangeres Luka gaat solo verder. ‘The wrong place’ gaat over een one night stand, gone wrong. Hooverphonic wist de finale te bereiken met ‘The wrong place’, maar kwam niet verder dan de 19e plaats. In België behaalde de single de 1e plaats. In Nederland werd het nummer van Hooverphonic geen hit.

TIP 40 Hitzound ( Week: 13 / 29 maart 2023

Credits: Agents After All

De nieuwste en meest hit potente tracks voor de TOP 40 van Hitzound zijn gebundeld in de TIP 40.  Hét alternatief voor de Tipparade! Elke woensdag wordt de nieuwe lijst onafhankelijk samengesteld. Platen in de TIP 40 maken grote kans op een hit notering voor de TOP 40, die elke vrijdag wordt gepubliceerd. Tracks die woensdag binnen komen in de TIP 40, kunnen op vrijdag al binnenkomen in de TOP 40.  Ook zonder een tip notering kan een artiest rechtstreeks binnenkomen in de hitparade.

Vier singles uit de TIP 40 zijn doorgestroomd naar de TOP 40. Dat zijn deze week Hozier, Taylor Swift, Sheppard en Nothing But Thieves.  Niet alle platen bereiken de drempel van de TOP 40. Vandaag floppen er twaalf nummers. Bij de binnenkomers check je o.a. de nieuwe singles van David Guetta ft. Anne-Marie, Krezip, Bebe Rexha, Benny Sings, Kygo ft. M. Jackson & Paul McCartney, Yori en Oliver Heldens & Kylie Minogue.  De complete nieuwe TIP 40 check je hier op www.hitzound.com.    

Week: 13 / 29 maart 2023

PosVWTitel – ArtiestWk
01NWMORGEN WORDT FANTASTISCH – Acda en de Munnik   🏆1
0208GHOST – Ava Max3
0317EYES CLOSED – Ed Sheeran3
0405WHISTLE – Jax Jones & Calum Scott4
0515LAYLA – Claude10
0607MOTHER – Meghan Trainor4
0711SOMETHING WE ARE OVERCOMING – DMA’S5
0812JE WILDE ALLEEN MAAR PRADA – Frank van Etten4
0926PUSH UP – Creeds2
1036RODDELS – Antoon2
1116WHO THE HELL IS EDGAR? – Teya & Salena  (ESF Oostenrijk)4
1218AT LEAST THAT’S WHAT THEY’RE SAYING – The Vices2
1320NO SLEEP – Regard & Ella Henderson4
14NWBABY DON’T HURT ME – David Guetta ft. Anne-Marie1
1522WINGS OF TIME – Tame Impala3
1625TQG – Karol G & Shakira3
17NWYOU ARE YOU – Krezip1
1828ALL NIGHTER – Tiësto3
1929ARE YOU READY – Mason & Masonettes3
20NWSAY SAY SAY – Kygo ft. Michael Jackson & Paul Mc Cartney1
2130WEEKENDS – Jonas Blue & Felix Jaehn2
2232NOT STRONG ENOUGH – BoyGenius3
2333BY THE END OF THE NIGHT – Ellie Goulding2
24NWTHE HARD WAY – Pnau & Khalid1
25NWLIVING IN THE PAST – Pet Shop Boys1
2635GYMSHARK – Inge van Calkar2
27NWDEAD TO THE WORLD – Noel Gallagher1
2837WHAT’S THAT SOUND – Astral Twins2
2938SUNKISSING – Hailee Steinfeld2
3039SPACE – Jeangu MacRooy2
3140ROMMEL – Goldband2
32NWCALL ON ME – Bebe Rexha1
33NWEVERYTHING IS SWEET – Sophie Ellis Bextor1
34NWDELAWARE – Yori1
35NWMOVIE STAR – Benny Sings1
36NW10 OUT OF 10 – Oliver Heldens & Kylie Minogie1
37NWYOU MIGHT LIKE IT – Jason Mraz1
38NWGOOD FEELING – Bakermat1
39NWPOSSESSED – Indian Askin1
40NWWAFFLE HOUSE – Jonas Brothers1

Vangelis: 29 maart 1943 was zijn geboortedag

Credits: NicolasForWiki-Wikipedia

29 maart 1943 was de geboortedag van Vangelis. De muzikale held met een omvangrijke carrière overleed echter vorig jaar op 79-jarige leeftijd.  Evanghelos Odysseas Papathanassiou was een muzikale held met een omvangrijke carrière. Midden jaren zestig formeerde hij de groep Forminx, die in Griekenland heel populair was. Vangelis richtte daarna de progressieve rockgroep Aphrodite’s Child op met onder meer Demis Roussos in de gelederen. In Nederland scoorde de groep vele hits in de Veronica Top Veertig, waaronder ‘Rain And Tears’, ‘Break’, ‘I want to live’, ‘It`s 5 o’clock’ en de Nederlandse nummer 1 hit ‘I Want To Live’.  Nog voor het verschijnen van het conceptalbum ‘666’, vertrok Roussos met Koulouris, Lucas, Harris Chalkitis en Lakis Vlavianos op tournee als Demis from Aphrodite’s Child, omdat Vangelis niet meer wilde toeren.

Na de release van de solosingle ‘We Shall Dance’ van Demis, viel de groep uit elkaar. Vangelis maakte het album ‘666’ zelf af in 1971, maar het duurde tot eind 1972 voordat de platenmaatschappij het wilde uitbrengen.  Vangelis zit niet bij de pakken neer. Hij begon filmmuziek te componeren en scoorde grote successen met de filmmuziek voor ‘Chariots of Fire’( 1981), dat hem een Oscar opleverde. Ook schreef hij de nummer 1-hit ‘Conquest Of Paradise’ uit de film ‘1492: Conquest of Paradise’.

Tussendoor werkte Vangelis ook tijdelijk samen met Yes (hij verving Rick Wakeman). En ook al duurde die samenwerking niet lang; hij hield er wel een muzikale vriendschap aan over met Jon Anderson uit Yes. Als het duo Jon & Vangelis scoorden ze een aantal meesterlijke hits, zoals  het meeslepende ‘I Hear You Now’ en ‘I’ll Find My Way Home’.  De Griek was ook verantwoordelijke als componist van de muziek voor films als The Bounty, Alexander en Blade runner. Zijn laatste heet ‘Juno to Jupiter’ en verscheen vorig jaar. 

Alain Clark ft. Marc Broussard – Friend 

Credits: Alain Clark, Wikipedia

Het was een tijdje stil rond Alain Clark, maar tezamen met de Amerikaanse zanger en liedjesschrijver Marc Broussard heeft hij een nieuwe single gemaakt: ‘Friends’. De titel doet een beetje denken aan ‘Father & Friend’, de grootste hit die Clark maakte samen met zijn vader.  Op 17 december staat Alain Clark trouwens in AFAS Live. Dit om het 15-jarig jubileum van zijn doorbraak met zijn album ‘Live It Out’ te vieren, met daarop klassiekers als ‘Father & Friend’, ‘Blow Me Away’ en ‘This Ain’t Gonna Work’.

Het jubileum zal groots worden gevierd. “Mijn vader is inmiddels 75 maar nog fit, gezond en goed bij stem, dit is wat mij betreft het moment waarop ik met iedereen mijn carrière kan vieren. Er wordt mij regelmatig gevraagd hoe het is om met mijn vader te kunnen zingen en ik besef maar al te goed hoe bijzonder en waardevol dat is. Het wordt dus ook echt een viering van alle mooie herinneringen die we samen hebben mogen maken.” aldus Alain Clark.

Wallace Collection – Daydream (Flashback 1969)

Credits: Joost Evers, Anefo, Wikipedia

Op 29 maart, maar dan in 1969, komt Wallace Collection binnen in de Veronica Top Veertig met ‘Daydream’. Het nummer verscheen op hun debuut LP ‘Laughing Cavalier’, die opgenomen werd in de Abbey Road Studio’s.  “Daydream’ werd geschreven door Sylvain Vanholme, David MacKay en Raymond Vincent. Het nummer werd in 1969 op slag een grote hit: het voerde de hitlijsten aan in meer dan 20 landen en er werden destijds twee miljoen exemplaren van verkocht.

‘Daydream’ werd ingezongen door de drummer Freddy Nieuland en is deels gebaseerd op “Het zwanenmeer” van Tsjaikovski. Wallace Collection bereikte in de Veronica lijst de 14e plaats met ‘Daydream’.  Het is anderzijds ook een veel gesampled nummer. Zo won in 2008 de Amerikaanse rapper Lupe Fiasco met zijn “Daydreamin” zelfs een Grammy. De baslijn van ‘Daydream’ is gebruikt in het nummer ‘Ike’s Rap II’ van Isaac Hayes. Ook Portishead heeft in hun single ‘Glory Box’ een sample gebruikt van ‘Daydream’.

Week : 15

SHY AWAY – Twenty One Pilots

Trending Dag Top 5

Hitzound Top 40

Brand New

Eurovision Songcontest

Summer Hits

Hitzound Smash Archief

Flashback The 60s, 70s 80s

Homo Top 100
Latest Tweets

NL Top 200
Translate »