Jouw volle agenda voor dit weekend verbleekt bij de plannen van Ilse DeLange voor de komende dagen. Allereerst is daar haar album ‘Gravel & Dust’, dat vandaag is uitgebracht. Een album waarop ze haar wens om een keer te werken met een van haar muzikale helden – muzikant, producer en meervoudig Emmy winnaar T-Bone Burnett – in vervulling kon laten gaan.

‘Ik heb zo vaak in de studio zijn werk gebruikt als referentie. Als ik dan duidelijk wilde maken hoe ik vond dat iets moest klinken, noemde ik zijn album met Robert Plant en Alison Krauss’ vertelt Ilse over haar liefde voor zijn werk.

Daarnaast zit ze vanavond bij DWDD en kan ze vervolgens door naar Enschede. Daar vindt zaterdag het eendaagse festival Tuckerville plaats, dat in 2014 voor het eerst het levenslicht zag en waar Ilse nauw bij betrokken is. En alsof dat nog niet genoeg inspanning is voor een mens, speelt ze op 14 september op Appelpop, start ze in oktober met haar theatertour door het land én werkt ze samen met de Common Linnets hard aan nieuw materiaal.

 

 

 
Translate »
Share This