• Twitter
  • Facebook

Een maand voor de tussentijdse verkiezingen in Amerika brengt Hozier vandaag zijn single ‘Swan Upon Leda’ uit. Het liedje is een steunbetuiging aan mensen die getroffen zijn door het terugdraaien van de uitspraak in de zaak Roe VS Wade uit 1973, waardoor het recht op abortus niet langer van kracht is in Amerika.

De Ierse singer-songwriter, die in 2013 doorbrak met zijn wereldhit ‘Take Me To Church’ en in 2019 zijn meest recente album ‘Wasteland, Baby!’ uitbracht, hoorde het nieuws over dat besluit op het moment dat hij in de studio bezig was met zijn nieuwe project ‘Unreal Unearth’. Het zette hem ertoe aan het nummer ‘Swan Upon Leda’ nu al uit te brengen, in plaats van te wachten op de release van een nieuw album. Hij doet dit als teken van solidariteit aan mensen die geraakt worden door dit besluit en er tegen in opstand komen.

“Of all the songs coming from ‘Unreal Unearth’, I wanted to offer ‘Swan Upon Leda’ at this time. I’ll be making a donation to Mayday, AidAccess and Plan C, organisations working toward ensuring women and pregnant people can gain safe access to reproductive healthcare,” schrijft Hozier bij zijn statement op social media.

 
Translate »
Share This