• Twitter
  • Facebook

Credits: Universal Music

Je hebt nog een zomer de tijd om ernaar uit te kijken en dan is het zover. Dan verschijnt het derde album van Andrew Hozier-Byrne, kortweg Hozier. ‘Unreal Unearth’ komt uit op 18 augustus, waarop ook zijn allernieuwste single ‘Francesca’ te vinden is.  Tot die tijd houdt de Ierse singer-songwriter zich voornamelijk bezig met kleine, intieme pop-up concerten, waarvan hij er in april ook een gaf in het Zonnehuis in Amsterdam-Noord. Hij keert op woensdag 19 juli overigens terug naar onze hoofdstad, maar dan voor een grotere show in een uitverkochte AFAS Live.

Na de lancering van het album zoekt hij de overkant van de oceaan op voor een lange reeks optredens, waarbij hij achtentwintig shows geeft in vijfentwintig verschillende steden. Van Madison Square Garden in New York tot de Hollywood Bowl in Los Angeles aan toe.

Geen wonder dat er zoveel animo is voor zijn concerten, gezien zijn enorme streamingbereik. Met meer dan veertien miljard streams en een maandelijks luisterpubliek van zo’n vijftien miljoen mensen heeft Hozier inmiddels zijn sporen meer dan verdiend. Alleen al zijn recente single ‘Eat Your Young’, die eerder dit jaar uitkwam, is al goed voor vierenvijftig miljoen Spotifystreams.

 
Translate »
Share This