Vandaag is Holly Johnson 59 jaar geworden. Gefeliciteerd! Hij is vooral bekend als zanger van de Britse groep Frankie Goes to Hollywood. In 1984 was deze groep de sensatie van het jaar. Dat jaar scoorden de Britten met ‘Relax’ een enorme hit in Engeland. Ze werden ontdekt door producer Trevor Horn, die de groep in 1983 zag optreden bij het muziekprogramma The Tube. Ze waren nog niet getekend bij een label, dus dat kwam goed uit.

Frankie Goes To Hollywood tekende bij de platenmaatschappij ZTT van Trevor Horn. In januari `84 besloot de BBC “Relax’ niet langer te draaien op de radio, vanwege de nogal expliciete teksten over gay sex. Dat leek een tegenslag, maar werd een goudmijn, want het nummer werd vervolgens als een dolle gekocht en stond binnen een maand op nummer 1 in Engeland. Trevor Horn wilde als 2e single ‘Slave To The Rhythm’ voor Frankie, maar gaf het uiteindelijk aan Grace Jones. Frankie bracht “Two Tribes” uit, dat in de Top 40 een nummer 1 hit werd. Ook “The Power Of Love” en “Rage Hard” werden grote hits.

In 1987 verlaat Johnson de groep vanwege meningsverschillen over de te volgen muzikale richting. Solo scoort hij een hit met ‘Love Train’en “Americanos”. Zijn eerste soloalbum ‘Blast’ behaald de eerste plaats in de Britse album chart.

 

 

 
Translate »
Share This