Het is vandaag precies vijftien jaar geleden dat André Hazes is overleden. Een speciale dag om bij stil te staan, niet alleen voor zijn fans, maar natuurlijk vooral voor zijn familie. André en Roxeanne staat dan ook stil bij deze vreselijk gebeurtenis in hun leven.

„Al 15 jaar zonder de koning”, aldus André jr. bij een foto van zijn vader. Ook Roxeanne reageert op de dood van haar vader: „Iemand vertelde mij ooit dat de lege plek van een overleden dierbare opgevuld wordt door gewenning, maar dat het missen naarmate de jaren verstrijken steeds iets meer zal worden”. Ze beseft nu dat dat hij de ’verstandigste, meest wijze man’ in haar leven is geweest : „Ik heb het gevoel je nu beter dan ooit te kennen door de persoon die ik nu ben. Ik heb me vaak eenzaam gevoeld of onbegrepen. Nog steeds wel eens. Dan hoor ik weer ergens niet bij, omdat ik een andere mening heb en die uitspreek. Of omdat ik heerlijk te loop te zwelgen in mijn eigen emoties en creativiteit. Dan besef ik me maar al te goed dat ik dat ik een kind van jou ben. „Ik ben jou!”

André`s zangtalent werd in 1959 ontdekt door Johnny Kraaijkamp sr., toen hij op de Albert Cuypmarkt stond te zingen. Hierna werd hij door Kraaijkamp als kindsterretje gelanceerd in het televisieprogramma AVRO’s weekendshow. Er werd een single uitgebracht (Droomschip), maar de kleine Hazes brak niet door.

Dat geurde in 1976, toen Hazes voor de tweede keer werd ontdekt; deze keer door Willy Alberti. Nadat hij eerder aan de kost was gekomen als fabrieksarbeider, lichtmatroos, boekbinder, bloemenbesteller, fietsenmaker, schoorsteenveger, slagersknecht, bouwvakker, grondwerker, sloper, diskjockey, marktkoopman en kelner, werkte Hazes op dat moment als barkeeper in café “De Krommerdt”. De plaat ‘Eenzame Kerst’, was zijn eerste hit. Het was het begin van een grootse carrière. De volkszanger leeft 15 jaar na zijn overlijden voort in de muziek!

 

 

 
Translate »
Share This