De vierde aflevering van De Beste Zangers, dat is uitgezonden op NPO 1, blijkt opnieuw een kijkcijferkanon te zijn. Het programma versloeg met ruime cijfers Ik Hou Van Holland. In deze aflevering stond Floor Jansen centraal. Sinds 2012 is zij de frontvrouw van de Finse symfonische metalband Nightwish en verkocht wereldwijd al bijna 10 miljoen albums. Dankzij De Beste Zangers staat Floor nu dan ook eindelijk in de picture van Nederland. Het optreden van Emma (‘Strong’) raakte Floor het meest. Maar de meest opvallende bijdrage was van Henk Poort. Hij koos één van de favoriete nummers van Floor: The Sound Of Silence’, in de metal-versie van Disturbed.”

Met de metalversie van Simon & Garfunkels ‘The Sound of Silence’ stapte Poort uit zijn comfort zone. Vooral omdat hij het nummer met distortion moest zingen. Dit is een techniek waarbij zangers een rauw randje op hun stem laten horen. ,,Dat gebeurt niet in de opera, als je dat doet, zeggen ze meteen: volgende.”  In de iTunes Top 100 staat Poort intussen met grote voorsprong op nummer 1 en laat met gemak de concurrentie achter zich. Nightwish-fans uit alle windstreken zijn razend enthousiast over zijn bijdrage voor Floor.

,,Er is inderdaad een metalband die het nummer heeft gecoverd”,  aldus Floor voor het optreden van Henk Poort. ,,Die hebben dat zo ontzettend mooi gedaan, zij hebben dat hele nummer weer helemaal tot leven gebracht. Het origineel is natuurlijk prachtig. Mijn vader luisterde er graag naar. Toen Disturbed met die versie kwam, kwam die liefde natuurlijk weer opnieuw naar boven.” Eerder deze week liet Floor zich ontvallen open te staan voor deelname aan het Eurovisie Songfestival. Dat zou goed nieuws zijn! Met een ijzersterke song kunnen de douze points haar niet ontgaan………

 

 

 
Translate »
Share This