• Twitter
  • Facebook
Foto: Hans Peeters (ANEFO) , Wikipedia

18 september 1947 was de geboortedag van Hans Vermeulen. De zanger en componist begon in 1961 met de band Sandy Coast, waarmee hij bekende hits als ‘I see your face again’, ‘True love that’s a wonder’, ‘Just a friend’, ‘Capital Punishment’ en ‘Summertrain’ scoorde. In de jaren ’70 ging de band uit elkaar en richtte Vermeulen Rainbow Train op, waarin onder meer zijn toenmalige echtgenote Dianne Marchal zong. Over haar schreef hij later het nummer ‘Hilde’. In die periode stond Vermeulen als producer ook aan de wieg van de successen van onder meer Margriet Eshuijs en Anita Meyer.

Op de single Stars on 45 nam hij de zangpartijen van George Harrison voor zijn rekening. Begin jaren ’80 maakte Sandy Coast een comeback, waarbij ze met ‘The eyes of Jenny’ na acht jaar weer een hit scoorden. Dit nummer werd in tientallen landen uitgebracht. Vermeulen ontdekte in de jaren ’80 onder meer Nadieh, Ruth Jacott en Hans de Booij. Met Jacott kwam het duet ‘Teygo Makandra’ uit dat een hit werd.

Later raakte Vermeulen privé meer en meer in de problemen, waardoor het bergafwaarts ging met zijn carrière. Uiteindelijk emigreert hij naar Thailand, waar hij op bescheiden schaal op bescheiden schaal wist voort te zetten.  Hans Vermeulen overleed plotseling op 9 november 2017 op 70-jarige leeftijd. Hij ontving in zijn leven onder meer een Gouden Harp en een Edison.

 
Translate »
Share This