Op 10 juli 1971 ging de Alarmschijf van Radio Veronica naar ‘Don`t pull your love’ van Joe Frank Hamilton & Reynolds. Het nummer werd niet geschreven door Elvis Presley, zoals toentertijd de geruchten gingen, maar werd gepend door Brian Potter en Dennis Lamber. Het trio kwam samen door toedoen van van de muzikant/acteur Judd Hamilton, die werd gevraagd door Liberty Records-producent Joe Saraceno om een live-versie van de studioband The T-Bones te formeren.

In november 1965 ging Judd Hamilton akkoord en vroeg hij zijn broer Dan Hamilton om zich bij hem aan te sluiten als leadgitarist. Beiden hadden al samengewerkt bij The Ventures.  Vanaf dat moment werden de Hamilton-broers officieel The T-Bones, samen met drie andere muzikanten uit Los Angeles. Ze maakten drie albums, maar waren commercieel niet erg succesvol en de band werd eind 1967 ontbonden.

In 1970 tekende de nieuwe formatie Hamilton, Joe Frank and Reynolds een contract bij Dunhill Records. ‘Don’t pull your love’ was het eerste resultaat en werd een groot succes. Het nummer bereikte de 4e plaats in de Billboard Hot 100. In Canada bereikte de single de 1e plaats. Er werden meer dan een miljoen exemplaren verkocht, waarvoor ze een gouden plaat binnensleepten. In Nederland pikte Radio Veronica de single op en bombardeerde ‘Don`t pull your love’ tot Alarmschijf. Het resultaat viel hier wat tegen. Verder dan nummer 23 kwam het trio niet. Het nummer werd o.a. gecoverd door Sam & Dave, Glenn Campbell en Guys & Dolls.

 
Translate »
Share This