Vandaag viert Grace Slick haar 82e verjaardag. Gefeliciteerd! De Amerikaanse is vooral bekend als de zangeres van Jefferson Airplane en (vanaf 1985) Starship. Eind jaren zestig had Jefferson Airplane twee grote hits in de Veronica Top Veertig met ‘White Rabbit’, geschreven door Slick, en “Somebody to Love”, geschreven door haar zwager Darby Slick.  Beide songs waren afkomstig van het album ‘Surrealistic Pillow’ uit 1967. ‘White rabbit’ werd pas in de zomer van 1970 een hit; drie en een half jaar na verschijnen. Ook de B-kant ‘Somebody to love’ was hitgevoelig. Grace schreef het nummer al tijdens haar periode bij The Great Society, maar opnames daarvan zijn pas later uitgebracht.

Nadat Jefferson Airplane in 1973 uit elkaar ging maakte Slick nog een album samen met Paul Kantner en David Freiberg en het jaar daarop maakte ze haar eerste solo-album “Manhole”. In 1974 ging ze verder met Jefferson Starship (later werd de naam ingekort tot Starship). Met deze band scoorden ze ook meermalen in de internationale charts.  Vooral in Amerika was de band zeer succesvol. In 1980 scoorde Grace een hit in de Nederlandse Top Veertig met de alarmschijf “Seasons” , dat de 12e plaats bereikte.

Met de band Starship maakte Grace later in de eighties een glorieuze comeback. ‘We Built This City’ en ‘Nothing`s Gonna Stop Us Now’ werden dikke internationale hits.

 
Translate »
Share This