Vandaag viert Gordon zijn 54e verjaardag.  Een veelzijdig man, want naast zanger is hij presentator, columnist, schrijver en ondernemer.  Bekende TV programma’s waar Gordon een hoofdrol in speelde zijn er vele: zoals Geer & Goor en Hotter than my daughter,  en o.a. als jurylid in X-Factor en Idols. Zijn doorbraak als zanger vond plaats in 1991, met de single ‘Kon ik maar even bij je zijn’. Vóór zijn muzikale doorbraak verkocht hij vrouwenondergoed op de markt. Zijn muziek carrière begint, als hij op 18-jarige leeftijd meedoet aan “Start ’86” van de NCRV, waar hij vierde wordt. Aan het einde van 1989 doet hij mee aan de finale van Veronica’s Sterrenjacht. Met het liedje ‘Gini \’ wordt hij derde op het Nationaal Songfestival in 1990. Een jaar later is het dus raak met ‘Kon ik maar even bij je zijn’, dat vier weken op de eerste plaats stond van de Nederlandse Top Veertig.

Daarna volgen vele hits, zoals ‘Blijf je vannacht bij mij’, ‘Jong voor altijd’ en ‘Ik hou van jou’.   Het levert hem een Zilveren Harp op.  Na een kortstondig Engelstalige avontuur schakelt Gordon weer terug naar het Nederlands met het album Omdat ik zo van je hou. De gelijknamige single, een cover van het ‘Franstalige Pour que tu m’aimes encore’ van Céline Dion, wordt een grote hit. In 1997 verschijnt het volgende album ‘Nu het zover is’.

In 1999 scoort Gordon met de groep Re-Play een grote hit met het duet ‘Never nooit meer’ werd ingezonden voor het Nationaal Songfestival 1999, maar niet geselecteerd door de NOS. Dat bleek achteraf een grote vergissing: deze single bereikte de 5e plaats in de Nederlandse Top Veertig. Later ging Gordon alsnog naar het Eurovisie Songfestival, maar dan als onderdeel van de Toppers. Maar het door Gordon zelfgeschreven liedje ‘Shine’ bleef in 2009 steken in de halve-finale van het festival. 

De Toppers werden gevormd in 2005. Naast Gordon, samen met Gerard Joling en Rene Froger, verzorgen de mannen in deze en later in andere samenstellingen, voor uitverkochten concerten in de Amsterdamse Arena. In 2011 stopt hij met de Toppers om zich naar eigen zeggen volledig te kunnen richten op zijn nieuwe zanggroep Los Angeles: The Voices. Lang duurt het niet, want in 2013 stapte hij uit de groep. Zijn zangcarrière eindigde in 2015, maar dat bleek tijdelijk.  In 2018 verscheen zijn biografie: ‘Gordon. Biografie van een entertainer.’ De entertainer startte in 2020 zijn zang carrière weer op met een duet met Tino Martin.

 
Translate »
Share This