Elke dag staan we bij Hitzound stil bij de Alarmschijf. Het was de plaat die in 1969 officieel werd geïntroduceerd door Radio Veronica en werd wekelijks gekozen en veel gedraaid. (na het hele uur) Vanaf 1 november 1969 startte Radio Veronica officieel met de Alarmschijf.  Daarmee is het de oudste, nog altijd gekozen hit tip van de Nederlandse radio.   Voordat de DJ`s van het eerste uur de Tipparade gingen samenstellen was er al een voorlopige Tipparade in het leven geroepen bij de zee zender. Deze werd gestart door Rob Out en uitgezonden na de Veronica Top Veertig vanaf 15 juli 1967. In deze periode werd de nummer 1 van de Tipparade door Out de Supertip genoemd. Deze pré-Tiplijsten zijn echter nooit afgedrukt.

Op 9 november 1968 staan Golden Earrings op nummer 1 van de Tipparade met ‘Just a little bit of peace in my heart’. Aanleiding van dit liefdesliedje van George Kooymans en Rinus Gerritsen, was het verbreken van George Kooymans’ relatie met zijn vriendin, Melanie, waarvan hij al snel spijt had. Hij schreef ‘Just a little bit of peace in my heart’ lichtelijk beïnvloed door MacArthur’s Park van Richard Harris. Het orkestrale arrangement is van Frans Mijts en werd geproduceerd door Fred Haayen. 

‘Just a little bit of peace in my heart’ betekende gelukkig ook persoonlijk geluk voor Kooymans: want  Melanie kwam bij hem terug!  Een jaar later trouwde het stel, en intussen zijn ze al meer dan veertig jaar samen. In februari van dit jaar werd bekend dat George Kooymans lijdt aan de progressieve zenuwziekte ALS. Deze diagnose is van grote impact op hem en Melanie.

Optreden voor hem is niet langer mogelijk. Dit leidde tot het per direct opheffen van de band. Nog even terug naar ‘Just a little bit of peace in my heart’ . . . . . .Het nummer bereikt de 3e plaats in de Parool TOP 20. In de Veronica Top Veertig scoorde Golden Earrings nog een plaatsje hoger.

 
Translate »
Share This