Hiep hiep hoera! Glennis Grace is jarig. Vandaag blaast de zangeres 41 kaarsjes uit. Daarom deelt de zangeres een cadeautje uit via haar Twitter en Facebook pagina: “HBD to me! Én om dat te vieren mag ik 2×2 Golden Circle tickets weggeven voor mijn Whitney Tribute concerten op 6 en 8 september in Rotterdam Ahoy. Het enige wat je moet doen is degene taggen met wie je wilt komen en dit bericht delen. Succes! “

Naar eigen zeggen ontdekte Grace de kracht van het zingen toen ze van haar moeder het singeltje ‘One Moment in Time’ van Whitney Houston kreeg en vervolgens net zo goed wilde worden als haar Amerikaanse voorbeeld. Dus toen Grace in 1994 meedeed aan de Soundmixshow, was het wel duidelijk wie ze ging imiteren. En ze won! Als zestienjarige sleepte Glennis hiermee een platencontract in de wacht en haar eerste single ‘I’m Gonna Be Strong’, dat een bescheiden hit werd.

Haar grootste hit maakte de Nederlandse zangeres in 2011 met haar cover van Volumia`s ‘Afscheid’. Het bereikte de 2e plaats in de Top 40 en werd bekroond met goud. Minder succesvol was haar deelname aan het Eurovisie Songfestival. ‘My Impossible Dream’ bleek impossible, want Glennis struikelde al in de halve finale. Een internationale doorbraak in 2018 lag op de loer toen de zangeres deelnam aan America`s Got Talent en de finale bereikte.

 

 

 
Translate »
Share This