• Twitter
  • Facebook

Credits: MCA Records

Terug naar 17 juni, maar dan in 1989! Op deze dag kwam ‘License to kill’ van Gladys Knight, maar zonder The Pips. Het nummer werd geschreven door Jeffrey Cohen, Narada Michael Walden en Walter Afanasieff voor de gelijknamige James Bond speelfilm. Het was alweer de 16e Bond film, met Timothy Dalton als James Bond. Het was de laatste Bond met Robert Brown in de rol van M en Caroline Bliss als Miss Moneypenny. Aanvankelijk waren Vic Flick en Eric Clapron gevraagd om de James Bond thema song te maken. Hun song werd echter afgewezen en de keuze viel vervolgens op Gladys Knight.

De Amerikaans soulzangeres verwierf al in de vroege jaren zestig faam met haar band The Pips. Maar de grootste successen komen, wanneer de soullegende tekent bij Motown. Tot de Amerikaanse hits van de groep behoorden ‘I Heard It Through the Grapevine’, ‘If I Were Your Woman’ en ‘Neither One of Us’.  De overstap naar Buddah Records bracht het succes voor Gladys ook naar Nederland.

In het midden van de jaren zeventig piekte de populariteit van de groep met o.a. met hits in de Nederlandse Top Veertig als ‘Midnight Train to Georgia’, ‘Baby, Don`t Change Your Mind’ en ‘Come Back And Finish What You`ve Started’. In 1985 werkte Gladys mee aan het nummer ‘That`s What Friends Are For’ van Dionne Warwick. Maar haar grootste hit maakt ze in 1989 met de titelsong van de soundtrack voor de gelijknamige James Bondfilm ’Licence to Kill’.  De singel bereikte de 6e plaats in Engeland. In de Nederlandse Top 40 behaalde het nummer de 2e plaats.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This