• Twitter
  • Facebook

Op 2 juni 1979 ging de Alarmschijf van de Stichting Nederlandse Top Veertig naar ‘We gotta get out of this place’ van Gilla. Het nummer was een cover van het echtpaar Barry Mann en Cynthia Weil en werd voor het eerst opgenomen door de Britse popgroep The Animals in 1965. Het was een groot succes en was mateloos populair bij de Amerikaanse strijdkrachten tijdens de Vietnamoorlog. Aanvankelijk was het liedje bedoeld voor de Righteous Brothers. Mann en Weil hadden al een demo van het nummer, waarop Mann zong en zichzelf begeleidde op de piano.

Nadat Mann wisselde van platenmaatschappij, vroeg zijn nieuwe label Redbird Records of hij het nummer zelf wilde opnemen. Maar te laat, want de demo was via Allen Klein in handen gevallen van Mickie Most, de vaste producent van The Animals. Most kocht meteen de opnamerechten van de copyrightorganisatie waarbij Mann en Weil waren aangesloten en The Animals hadden het nummer al opgenomen vóór Mann die kans had gekregen. De rest is geschiedenis!

De uitvoering van de Oostenrijkse zangeres Gilla was een disco versie. Voor ‘We gotta get out of this place’ had Gilla de hulp ingeroepen van de Duitse producer Frank Farian. Opvallend was haar rauwe stem die heel goed paste bij de sexy en zwoele songs die Farian voor haar produceerde (bijvoorbeeld de Duitse versie van Voulez-vous coucher avec moi (Lady Marmalade). Andere bekende nummers waren ‘Help help (1976),  ‘Bend me shape me’ (1978) en ‘We gotta get out of this place . Gilla behaalde de 26e plaats in de Nederlandse Top Veertig.

 
Translate »
Share This