Op 1 juli 1972 ging de Troetelschijf van Hilversum 3 naar ‘Rock and roll, part 2’ van Gary Glitter. Het was de debuut single van de glam rocker. Hij schreef het samen met Mike Leander en de track stond op de LP ‘Glitter’. ‘Rock and roll’ is opgedeeld in een vocale gedeelte (part 1) en meer instrumentale gedeelte (part 2). Beide versies waren populair, maar vooral in Amerika werd part 2 gedraaid tijdens wedstrijden van diverse soorten sport. Hilversum 3 koos in Nederland ook voor part 2. In korte tijd verwierf Glitter de titel ‘King of glam’.

Maar dat was voordat hij ontmaskerd werd Glitter als pedofiel. Top of the Pops bleek ongewild van belang te zijn met Glitter`s ontmaskering. Na zijn dood bleek de populaire DJ en Top of the Pops presentator Jimmy Savile honderden slachtoffers seksueel misbruikt te hebben. De verdenkingen tegen Gary Glitter waren kennelijk naar boven gekomen in het onderzoek naar de in 2011 overleden Savile.

Hij werd in 2015 veroordeeld tot zestien jaar cel , vanwege misbruik van meisjes. Hij is onder meer schuldig aan seks met een meisje van twaalf, een poging tot verkrachting en vier aanrandingen. Een van zijn slachtoffers, die hij probeerde te verkrachten, was een meisje van tien jaar oud. ‘Rock and roll, part 2’ bereikte de 6e plaats in de Daverende Dertig.

 
Translate »
Share This