• Twitter
  • Facebook

Op 9 juli 1976 ging de Alarmschijf van de Stichting Nederlandse Top Veertig naar ‘Standing on the inside’ van Full House. Het liedje werd geschreven door Neil Sedaka en hij bracht het ook zelf uit op single in 1973. Het was te vinden op zijn LP ‘The tra-la days are over’. Op zowel single als album werd Neil Sedaka begeleid door 10cc. In Nederland bleef deze single onopgemerkt, maar in Engeland stond het 9 weken in de chart.

De Nederlandse versie van gelegenheidsformatie Full House doet het hier heel wat beter en bereikt de tweede plaats in de Nederlandse Top Veertig. In het blaadje van deze hitlijst van die week, die je toentertijd gratis kon halen bij de platenboer, schreef journalist Robert Briel: “Frank Kramer, de rappe linksbuiten van de voetbalclub Telstar, slaat met Full House zijn vleugels uit. Al enige tijd loopt hij rond met het idee om voor de aardigheid een groepje op te richten. Hij heeft een aantal vrienden (Anette Molenaar, Bob Cohen, Wilma de Nijs en Carry Schomper) om zich heen verzameld en stapt naar de platenmaatschappij CBS. Na overleg met producer Albert Hol wordt het liedje Standing On The Inside van Neil Sedaka uitgekozen.”

Of de bandleden écht kon zingen werd betwijfeld. In de Nationale Hitparadekrant van 30 juli 1976 stond geschreven dat waarschijnlijk niet één van de leden van Full House daadwerkelijk zingt op Standing On The Inside. O.a. Wanda Stellaard, Titia Dekker, Bonnie St. Claire, Sandra Reemer en/ of José Hoebee zouden de vocalen voor hun rekening hebben genomen. De gelegenheidsformatie werd overigens niet bedacht door Frank Kramer, maar door Ron Brandsteder,  die in deze tijd werkte als plugger van het platenlabel CBS.

 
Translate »
Share This