Op de nieuwe single ‘Show Me Where It Hurts’ laat FRIDAY een nieuwe kant van zichzelf horen. De band, die eerder dit jaar de debuut-EP ‘A Band Called FRIDAY’ uitbracht, boort op de nieuwe single de diepere en meer donkere lagen des levens aan. Voor de nieuwe single is wederom samengewerkt met producer Mark van Bruggen (o.a. Dotan) en Cenzo Townshend (U2, Snow Patrol en The Rolling Stones) voor de mix.

‘Show Me Where It Hurts’: waar gaat het nummer eigenlijk over?  “Het gaat over de worsteling die ontstaat als je elkaar langzaam kwijtraakt en over de zoektocht waarin je elkaar tegelijkertijd toch wil blijven vinden en blijven raken”, zo vertelt Quinten Huigen over de tekst. “Het is belangrijk dat je af en toe de pijnpunten blootlegt en hierover kunt praten, iets wat natuurlijk op meerdere facetten in het leven toepasbaar is. Zowel in relatie tot elkaar als in relatie tot de natuur, onze wereld en de maatschappij.”

De videoclip bij ‘Show Me Where It Hurts’ geeft een extra laag aan de tekst van het nummer. “We leggen de vinger op de pijnlijke plek van het verleden en confronteren de kijker met beelden uit die tijd”, zo zegt Koen Brouwer. “Zijn we vooruit gegaan? Hebben we van onze fouten geleerd? ‘Show Me Where It Hurts’ gaat over waar het wringt, maar wel liefdevol gebracht. Je blijft in gesprek met elkaar, kijkt waar het pijn doet, en probeert er samen het beste van te maken.”

 
Translate »
Share This