Vandaag is een speciale versie uitgebracht van ‘Time waits for no one’ van wijlen Freddie Mercury. De gestripte dramatische versie werd onlangs, na 33 jaar, gevonden in de archieven. De pas uitgebrachte versie zong Freddy in het voorjaar van 1986 in voor het album van de musical ‘Time’,gemaakt door Dave Clark, bekend van de jaren zestig populaire groep Dave Clark Five.

Platenmaatschappij Universal Music laat weten: ,,Dave Clark had het optreden van Freddie in de Abbey Road Studios in 1986 altijd in zijn achterhoofd gehouden. Het geval dat hij had tijdens de opnames, dat hij kippenvel kreeg, verdween niet in de afgelopen decennia. Hij wilde de oorspronkelijke opname terugluisteren, met Freddies zang en Mike Moran op de piano.”

Na veel speurwerk is het oorspronkelijke werk gevonden door Clark. ,,Hij vroeg Mike Moran om de piano opnieuw in te spelen. Dave kon zo het nummer maken dat hij al lang tot leven wilde wekken: een versie van 96 sporen teruggebracht tot slechts de vocalen van Freddie Mercury, “ aldus Universal. De release van het liedje volgt na het wereldwijde succes van de Queen-film Bohemian Rhapsody.

 

 

 
Translate »
Share This