Op 26 augustus, maar dan in 1978, komt Frankie Valli binnen in de Nederlandse Top Veertig met ‘Grease’. Het disconummer werd geschreven door Barry Gibb van de Bee Gees. Gibb is ook te horen is als achtergrondzanger. Maar hij is niet de enige muziekheld die meewerkt aan ‘Grease’. Peter Frampton speelt de gitaarpartij in.  ‘Grease’ werd de titelsong voor de gelijknamige film met John Travolta en Olivia Newton-John in de hoofdrollen (1978). In Nederland was ‘Grease’ de enige solo hit voor Valli.   

In 1962 brak Frankie Valli door als leadzanger van The Four Seasons. De immens populaire band had 71 noteringen in de hitlijsten in de jaren ’60 en ’70, zoals ‘Sherry’, ‘Rag Doll’ en ‘Beggin’’. Gedurende de jaren 60 ging Valli ook vaker solo platen uitbrengen. In Amerika was hij daarmee meer succesvol dan in Nederland.

Grease begon zijn leven als een Broadway musical.  Toen het idee ontstond om van Grease een muziekfilm te maken, bedacht producer Robert Stigwood zich niet en belde met Barry Gibb. Hij moest er even over nadenken: “Well, Grease is symbolic of that period with the Greasers and all that.  And it’s really my period. My favorite time is the late ‘50s. They needed someone who was relevant in the period the movie is set in,”  vervolgt Gibb. “Frankie Valli is probably my favorite pop singer of all time. And he was really big at that point in the mid-‘60s. So it was an instant choice. However, Valli had the choice to be involved with the movie in a much different way.”

Franki Valli had er zin in. Maar hij werd vooraf wel voor een keuze gesteld. Hij kon kiezen om de titelsong van de film te zingen óf een rolletje te spelen in de film, waar hij “Beauty School Dropout” kon zingen. Hij koos voor de titelsong: ‘Grease’. Spijt heeft hij er niet van gehad. Het nummer behaalde de 1e plaats in de Nederlandse Top Veertig. Later verschenen er nog een remix versie in 1991.

https://www.youtube.com/watch?v=aOpnnrS4ags
 
Translate »
Share This