• Twitter
  • Facebook
Credits: Philips Records, Wikipedia

VandaagRadio en Hitzound organiseren dit jaar een Eurovisie Top 40. Daarvoor hebben we jullie hulp nodig! Breng hier jouw stem uit op je favoriete Eurovisie nummers aller tijden. De lijst zal worden uitgezonden op zaterdag 6 mei op VandaagRadio met DJ Corné Wolfs en op Rivierenland Radio met DJ Rob de Vaan (14-17). Op Rivierenland Radio zal Erik Beks voor flitsende songfestival bijlages zorgen tussen 12 en 14.00 en 17.00 en 18.00 uur.

Je kunt alleen stemmen op liedjes die zijn ingezonden naar het Songfestival, vanaf 1956 tot nu.  Heb JIJ al gestemd? Dat kan op www.hitzound.com of op de FB pagina van Hitzound, bij een Songfestival tip.

Ditmaal gaan we terug naar 1965. Het Eurovisie Songfestival werd gehouden in het zonnige Napels. Namens Luxemburg trad de Franse zangeres France Gall aan. Zij zong het nummer ‘Poupée de cire, poupée de son’, dat geschreven werd door Serge Gainsbourg. France werd geboren in een muzikale familie. Haar moeder was zangeres en haar vader, Robert Gall, stond bekend als liedjesschrijver voor onder meer Charles Aznavour en Édith Piaf. Toen ze vijftien was nam ze in 1963 onder de naam France Gall haar eerste single op die meteen een hit werd in Frankrijk. ‘Poupée de cire, poupée de son’ was geïnspireerd door het 4e deel van Beethoven’s Piano Sonata No. 1. Het was het eerste nummer, dat geen ballad was, dat het Eurovisiesongfestival won. France Gall scoorde een grote Europese hit en bereikte de 5e plaats in de Veronica Top Veertig.

 
Translate »
Share This