Foals heeft vandaag de nieuwe single ‘Wake Me Up’ uitgebracht. De band uit Oxford, UK staat bekend om zijn karakteristieke sound met gesyncopeerde ritmes en pittige, indringende hooks. Op de nieuwe single wordt deze herkenbare sound gecombineerd met nieuwe invloeden en schokkerige, chic-esque gitaren. Met de release van ‘Wake Me Up’ heeft Foals vandaag ook de komst van een nieuw album in 2022 bevestigd.

‘Wake Me Up’ kreeg vorm in de sombere winter van afgelopen jaar in Groot-Brittannië, die werd beperkt door de wereldwijde COVID pandemie. Het bleek een grote invloed te hebben op de creativiteit en innerlijke inspiratie van bandleden Yannis, Jimmy en Jack. De schrijfsessie vond vroeg in de ochtend plaats, in hun kleine oefenruimte in Peckham. Tegen de tijd dat ze klaar waren, was Zuid-Londen al gehuld in duisternis.

‘Wake Me Up’ is geproduceerd door Grammy Award genomineerde producer John Hill (Portugal The Man, Florence + The Machine, Cage The Elephant). FOALS staat op 15 mei 2022 in AFAS Live.

 
Translate »
Share This