Zaterdag was de avond van Tim Akkerman in Beste Zangers. De voormalige frontman van Di-Rect liet zich bezingen door Floor Jansen (Winner), Emma Heesters (Inside My Head), Ruben Annink (I`m Still Alive) , Samantha Steenwijk (Just The Way I Do), Rolf Sanchez (The River) en Henk Poort (Vincent).

Samantha Steenwijk opent de avond met haar verrassende versie van ‘Just the Way I Do‘. Hoewel Akkerman vooraf beweerde, dat hij niet kan huilen, krijgt hij het toch zwaar als Floor Jansen (wie anders?) het nummer ‘Winner’ zingt. Niet zo gek, als je bedenkt dat Tim het nummer schreef voor zijn broer: “Dat lied heb ik geschreven voor mijn broer die in een rolstoel zit en zich daardoor niet laat ontmoedigen. Ik had van tevoren gezegd dat ik niet zou huilen op televisie, maar Floor kreeg het voor elkaar. Als iemand je eigen tekst voor jou zingt, komt de betekenis extra hard binnen.”

Tim kijkt tevreden terug op zijn deelname aan de 12e editie van De Beste Zangers: “Het stond al jaren op mijn verlanglijstje. Het geeft je zo veel ruimte om je muzikaliteit te tonen. Het is niet bedoeld om je te laten falen. Ik vind het te gek om uit mijn comfortzone te stappen en andere muziekstijlen te proberen. Bovendien zien veel mensen me nog als de oud-frontman van Di-Rect. Nadat ik uit de band stapte, ben ik altijd muziek blijven maken. Hoewel mijn zalen momenteel goed gevuld zijn, is het een fijne bijkomstigheid als je door Beste zangers een nieuw publiek kan bereiken.”

Op de belangrijkste vraag aan het einde van de aflevering, welk nummer het meeste indruk op Tim heeft gemaakt, is het duidelijk: Floor heeft het met haar versie van ‘Winner’ voor elkaar gekregen en is zij voor hem de ‘winner’ van de avond.  Volgende week is de laatste aflevering van Beste Zangers, waar ditmaal duetten centraal staan. De vorige editie, Beste Zangers seizoen 11, is trouwens genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring. Op 9 oktober wordt bekend of AVROTROS deze wint met Beste Zangers, Chateau Meiland (SBS) of Expeditie Robinson (RTL 4). ‘Winner’ van Floor Jansen staat samen met de andere nummers vers op Brand New.

 

 

 
Translate »
Share This