Op 21 februari 1977 brengt Fleetwood Mac het album ‘Rumours’ uit. Het mag dan het meest succesvolle album van de band zijn, maar het was opgenomen in een periode met veel privé problemen. Christine en John McVie waren net gescheiden en Stevie Nicks en Lindsey Buckingham verbraken hun liefdesrelatie. Dat bleek met Mick Fleetwood te maken te hebben, want ze deelde met hem het bed. Geen wonder dat Jenny Boyd besluit te scheiden van Mick. Het is dan ook geen wonder dat de plaat in etappes werd opgenomen.

De album titel zou eerst “Yesterday’s Gone” worden, uit het refrein van “Don’t Stop”. De eerste opnames vonden plaats in februari 1976 in The Record Plant Studio in Sausalito. Na drie maanden was het eerst welletjes. In het najaar stapte de band opnieuw de studio in. De meeste songs op het album zijn zeer persoonlijk.

Stevie Nicks had moeite met de tekst van “Go Your Own Way”. Een zin als “Shacking Up Is All You Wanna Do” vond ze respectloos. Het boosaardige karakter van de tekst is natuurlijk te verklaren door bijzondere verhoudingen binnen de band.

Ken Caillat, medeproducer beschreef Lindsey Buckingham tijdens de opnames als een zenuwpees: “Elke ochtend kwam hij binnen met een grote doos vol wiet. Hij wreef de hele dag in zijn handen en was constant bezig met het rollen van joints”. De plaat voert in Nederland 10 weken de album lijst aan. In Amerika zelfs 31 weken!      #Playlist:  Flashback

 

 

 
Translate »
Share This