Vanaf 13 februari 1968 ligt ‘Young Girl’ van Gary Puckett & The Union Gap in de platenwinkel. Het zou de grootste hit voor hen worden: in de Veronica Top Veertig bereikte het nummer de 2e plek. De band werd opgericht in 1967 in San Diego door Gary Puckett. Union Gap is de naam van een stad in de staat Washington, die oorspronkelijk Yakima heette, maar in 1918 ter herinnering aan de burgeroorlog werd aangepast. Deze patriottistische opstelling benadrukte de band, doordat ze optraden in uniformen uit de burgeroorlog en hun namen voorzagen van militaire rangen.

Puckett`s kenmerkende bariton-stem en de bekwaamheid van producer en songwriter Jerry Fuller maakten de band tot een van de populairste en meest gespeelde op de radio van de late jaren 60. In 1968 verkochten Puckett en zijn “soldaten” in Amerika zelfs meer platen dan The Beatles.

In 1971 ontbond Puckett de band en startte een solocarrière, doordat hij meestal de klassieke songs van de band speelde en opnieuw opnam. In 2001 publiceerde hij de plaat At Christmas, die volledig nieuw materiaal bevatte. De oude hits van de band verkochten nog steeds goed. Tot heden hebben ze een wereldwijde uitgave van rond 20 miljoen exemplaren bereikt.

 

 

 
Translate »
Share This