Willem Bieler overlijdt op 21 november 2000 aan de gevolgen van een hartaanval. Hij was de zanger en mede-oprichter van de Haagse popgroep Q65. De bandnaam was geïnspireerd op titels van de Rolling Stones-nummers Susie Q en Route 66. Zo kwam gitarist Joop Roelofs met Q65; “65” vanwege het jaar van oprichting en omdat dat lekkerder klonk dan Q66.

Met “You’re the Victor” scoorden ze in het voorjaar van 1966 hun eerste hit dat net buiten de top tien bleef hangen van de Top 40. Voor hun tweede nummer, “The Life I Live” pakte de platenmaatschappij het groots aan. Het vijftal zou vanuit Engeland (waar ze enkele interviews gaven) naar Scheveningen varen in een rubberboot. Halverwege de zeereis zou Q65 het zendschip Veronica aandoen voor een live-sessie om vervolgens koers te zetten naar Scheveningen.

Daar werd de band door maar liefst 30.000 uitzinnige fans binnengehaald: de opzet van de platenmaatschappij lukte! Op de heroïek van Q65 viel nog wel wat af te dingen, want bij vertrek vanuit Engeland raakten de bandleden snel in de greep van zeeziekte en angst om naar de haaien te gaan. De jongens klommen daarom na enkele kilometers snel in de volgboot. Ze lieten zich in het zicht van de haven weer in hun rubberboot zakken. “The Life I Live” bereikt de top 5 en wordt hun grootste hit. Frontman Willem Bieler is 53 jaar geworden.

 

 

 
Translate »
Share This