Theo Klouwer overlijdt op 8 februari 2001. Hij was de drummer van The Cats, dat zou uitgroeien tot één van de populairste Nederlandse groepen uit de sixties en de seventies. De Volendamse groep werd rond 1962 opgericht. Ze noemden zich toen nog The Mystic Four. Vanaf 1964 veranderen de jongens de bandnaam in The Blue Cats, dat later tot The Cats werd ingekort.

“Ik ben begonnen bij The Blue Stars, dat was een gelegenheidsbandje. Toen werd ik gevraagd voor de Skyriders, en vervolgens door The Blue Cats. En als we het met The Blue Cats een beetje rustig hadden met optredens viel ik ook wel eens in bij BZN, als hun drummer Gerrit Woestenburg niet kon. In ieder geval werd ik rond 1965 gevraagd door Jan Buys om bij The Blue Cats te komen spelen”, aldus Theo Klouwer tijdens een interview in 1999.

The Cats bestond naast Theo uit Piet Veerman, Jaap Schilder, Cees Veerman en Arnold Mühren. Hun allereerste single “Jukebox” namen ze op bij het piepkleine Amsterdamse label Durlaphone. Dat het nummer op single verscheen dankten de Volendammers aan het winnen van een talentenjacht, dat Radio Veronica (op zee!) had georganiseerd. “What A Crazy Life” werd de eerste Top 40 hit. Het was het beging van een glansrijke carrière van The Cats. Maar liefst 19 nummers behaalden de top tien van de Top 40 en ze scoorden vier nummer één hits. Theo Klouwer is 53 jaar geworden.

 

 

 
Translate »
Share This