Op 19 oktober 1967 leggen The Beatles de laatste hand aan hun single ‘Hello Goodbye’. De opnames werden twee week eerder voor het eerst gestart op 2 oktober in EMI-studio 2 aan de Abbey Road in Londen. Aanvankelijk zou het nummer de titel ‘Hello, Hello’ krijgen. Zit er een betekenis aan dit luchtige nummer? Paul McCartney: “Jaaaaa, namelijk dat het antwoord op alles heel simpel is. Het is een liedje over alles en niets. . . . . Dat is het wonderbaarlijke van het leven”.

De clip van het nummer werd opgenomen in het Saville Theatre in Londen. Daarbij droegen de fab four hun Pepper-pakken. De ‘Hello Goodbye’ bereikte de eerste plaats in o.a. Amerika, Engeland en Nederland. In de Veronica Top Veertig stond het nummer vier weken bovenaan.

Voor John Lennon betekende het, dat zijn majestueuze ‘I Am The Walrus’ gedegradeerd werd naar de B-kant van de single. Lennon baalde erg, want hij vond ‘Hello Goodbye’ eigenlijk een niemendalletje. De inspiratie voor het nummer kreeg hij uit verschillende lsd-trips. Het steeds terugkerende woord “walrus” refereert aan het gedicht The Walrus And The Carpenter van de Engelse wiskundige, logicus, kinderboekenschrijver en dichter Lewis Carroll. ‘I Am The Walrus’ was te zien in hun televisiefilm Magical Mystery Tour.

 

 

 
Translate »
Share This