Op 22 maart 1975 vindt het Eurovisie Songfestival plaats vanuit het St. Eriks Congres- en Jaarbeurscentrum in Stockholm. Want een jaartje eerder sleepte ABBA de eerste plaats binnen met ‘Waterloo’. Negentien landen nemen deel aan het festival, waarbij Turkije voor het eerst meedoet. Grote kanshebber voor de overwinning zijn de Bitse Shadows, maar zij blijven steken op de tweede plek met ‘Let Me Be The One’.

De winst gaat naar Nederland, die Teach In heeft ingezonden met ‘Ding-a-Dong’. En dan te bedenken, dat zangeres Getty vooraf van niets wist, toen ze hoorde, dat de groep mee mocht doen aan het nationale Songfestival. De concurrenten waren Albert West en Debbie. Alle drie artiesten zongen dezelfde 3 nummers: ‘Circus’, ‘Ik heb geen geld voor de trein’ en ‘Ding-a-dong. Nadat bekend was geworden dat ‘Ding-a-dong’ het winnende lied was moest worden bepaald welke artiest eraan gekoppeld zou worden. En dat werd Teach In!

De groep mocht het Eurovisie Songfestival openen en zag, kwam en overwon! Na Engeland werd Italië derde met ‘Era’, gezongen door Wess en Dori Ghezzi. Jammer genoeg sleepte de Duitse inzending, Joy Fleming met ‘Ein Lied kann eine Brücke sein’, weinig puntjes binnen en eindigde op een bekaaide 17e plek. Toch groeide dit lied later uit tot een kult hit!

 

 

 
Translate »
Share This