Op 4 juni 1977 brengt Supertramp de single ‘Give A Little Bit’ uit. Het is afkomstig van hun album ‘Even in the Quietest Moments….’ Supertramp was toen al langer bekend in Nederland, maar de verkoop van de singles wilde voor die tijd niet echt vlotten. ‘Dreamer’ werd eerder uitgegeven, maar werd later pas een hit, ‘Lady’ verkocht eigenlijk nergens goed en ‘School’, een van hun bekendste nummers, was ook toen nog geen single.

Toen in 1977 ‘Even in the quietest moments’ verscheen, verwachtte niemand dat het album zeer goed zou verkopen, maar dat gebeurde wel: de plaat bereikte de eerste plaats in de Nederlandse album chart.  De single ‘Give a Little Bit’ van het album bleek een schot in de roos. Het werd de eerste succesvolle single in Nederland. Het bereikte de 2e plek in de Nederlandse Top Veertig.

Het nummer is gecomponeerd door Roger Hodgson, doch het album vermeldt Rick Davies en Roger Hodgson. Davies en Hodgson deelden naar buiten toe alle composities gedurende een lange tijd, maar schreven apart. Roger schreef het nummer al als tiener. In de TOP 2000 is ‘Give a little bit’ een populaire track: het nummer staat elk jaar in de NPO Radio 2 lijst genoteerd.

 
Translate »
Share This