Op 8 februari 1968 wordt de groep Blind Faith opgericht. Lang bestond deze Britse supergroep, bestaande uit Steve Winwood (toetsen en leadzang), Rick Grech (basgitaar), Ginger Baker (drums) en Eric Clapton (gitaar en achtergrondzang), niet. In de loop van 1969 werd Blind Faith weer opgeheven.

Na het stoppen van Cream vormden Clapton en Baker een band met als doel een meer op folkrock georiënteerd geluid te laten horen, zoals The Band op het album Music from Big Pink. De nieuwe band werd gecompleteerd door Steve Winwood (ex-Traffic) en Rick Grech (ex-Family).

Na slechts één album en één Amerikaanse tournee viel Blind Faith uit elkaar. Reden hiervoor was dat de band voortdurend vergeleken werd met Cream waarin Baker en Clapton hadden gespeeld. Dit leverde ergernis op, omdat Blind Faith een andere muziekstijl speelde die veel meer leek op die van Traffic. Gaandeweg speelde Blind Faith vooral songs van Cream om het publiek tevreden te houden. Bovendien maakte Ginger Baker voortdurend ruzie met Winwood, een extra reden voor Eric Clapton om met deze band te stoppen: hij had in Cream hetzelfde meegemaakt met Baker.

Blind Faith scoorde één hit in Nederland, maar ‘Well All Right, een cover van Buddy Holly, werd dan ook een classic. Hun versie wordt op 28 februari 1969 opgenomen in de Morgan-studio’s in Londen. In Nederland haalt deze single de 23ste plaats in de Veronica Top Veertig.

 

 

 
Translate »
Share This