Op 22 januari 2006 overlijdt Rick van der Linden aan de gevolgen van een herseninfarct. Hij was een Nederlands componist en toetsenist. Rick werd bekend als lid van Ekseption en speelde ook in Trace, Mistral en Session (met o.a. Boudewijn de Groot). Van der Linden combineerde graag klassieke en rockmuziek zoals hij deed met bekende werken van Johann Sebastian Bach en Ludwig van Beethoven.

Nadat hij afgestudeerd was, werd hij docent aan het Haarlems conservatorium. Uit de samenwerking met The Jokers, met trompettist Rein van den Broek, die kort daarna The Incrowd zou gaan heten, komt in 1967 Ekseption voort. In 1969 won Van der Linden met deze band het Loosdrecht Jazz Concours, wat hen in één klap beroemd maakte en een platencontract bezorgde. Met Ekseption scoorde hij een aantal grote hits, waaronder The Fifth (nummer 3 in de Top 40) en “Air”(nummer 2). Met de band Mistral (met o.a. Robbie van Leeuwen van Shocking Blue) scoorde hij Top 40 hits als “Jamie” en “Starship 109”.

Als gast speelt Van der Linden met grootheden als Deep Purple, Phil Collins en Vangelis. Ook speelt hij mee op ‘Eli’, het succesvolle album van Jan Akkerman en Kaz Lux,. Eksepteion kende meerdere reünies. De laatste jaren van zijn leven sukkelde Van der Linden met zijn gezondheid. In november 2005 wordt Rick getroffen door een herseninfarct waardoor hij een halfzijdige verlamming oploopt. Hij is 59 jaar geworden.

 

 

 
Translate »
Share This