Op 20 maart 1993 komt ‘Mr.Blue’ van René Klijn binnen in de Nederlandse Top Veertig. Met het nummer zou hij vijf weken de hitlijst aanvoeren. Het succes van ‘Mr.Blue’ is te danken aan zijn optreden bij het VARA TV programma De Schreeuw van de Leeuw van Paul de Leeuw. René was voormalig lid van de boyband Bam To Bam Bam en zag er toen uit als een fotomodel.

Dat was bepaald niet meer het geval, toen hij na een indringende aankondiging van Paul de studio binnenkwam. Hij heeft AIDS (destijds een dodelijke ziekte), sterk vermagerd en ernstig verzwakt. Het publiek is geschokt bij zijn aanblik: AIDS krijgt ineens een gezicht. Aan het einde zingt René, liggend op een bank in de studio, het nummer ‘Mr.Blue’. Het liedje, een album track van Yazoo, gaf René Klijn “kracht om door te gaan”.

De opbrengst van de single gaat naar het AIDS Fonds. Amper een maand later wordt ‘Mr.Blue’ bekroond met platina en kan René 200.000 gulden overhandigen aan het AIDS Fonds. Nog in hetzelfde jaar, op 5 september, overlijdt Rene Kleijn. Drie dagen later, op zijn geboortedag, wordt hij gecremeerd. Zijn as wordt later door Paul de Leeuw in de Hudsonbaai bij New York uitgestrooid. René Klijn is dertig jaar geworden.

 

 
Translate »
Share This