Het is 18 januari 2010 als Kate McGarrigle overlijdt. Samen met haar zus Anna vormde ze het folkduo Kate & Anna McGarrigle. De zussen zijn vooral bekend van die ene classic. Nooit een grote Top 40 hit, maar “Complainte Pour Sainte Catherine” stond 17 jaar onafgebroken genoteerd in de Top 2000. Dat het nummer er niet meer in staat, is eeuwig zonde. In 1967 zetten ze de eerste belangrijke stap in de muziek. De National Film Board of Canada vraagt Kate & Anna de muziek bij de promotiefilm Helicopter Canada te schrijven.

In het begin van de jaren zeventig beginnen de composities van de McGarrigles in insiders-kringen de aandacht te trekken. Begin jaren zeventig neemt Linda Rondstadt Spring Anna’s Heart Like A Wheel op. “Complainte…” nemen Kate & Anna op in 1975. Het nummer wordt uitgeroepen tot alarmschijf en is hun enige hit. Daarna volgt nog het succesvolle album Love Over And Over (1982) , met een gastrol van Mark Knopfler van Dire Straits.

Intussen hebben zowel Kate`s kinderen Rufus Wainwright als Martha Wainwright een eigen carrière in de muziek. Kate McGarrigle overleed aan kanker en is 63 jaar geworden.    Check ook het Hit A-B-C op Hitzound Flashback

 

 

 
Translate »
Share This